Perimenopauză Perioade Lungi Și Alte Modificări



Anovulația se datorează adesea dezechilibrelor hormonale și poate apărea în perioada perimenopauzei. Semnele unui ciclu anovulator variază, dar pot include – perioade neregulate, menstruații lipsă, sângerare neobișnuit de abundentă sau ușoară sau infertilitate. Terapia hormonală poate ajuta la ameliorarea unor simptome ale perimenopauzei. Estrogenul și hormonii au fost asociați cu un risc crescut de probleme cardiace și unele tipuri de cancer de sân. Acest lucru se datorează fluctuațiilor hormonilor estrogen și progesteron care au loc în timpul acestei faze de tranziție înainte de menopauză. În timpul perimenopauzei, menstruația poate începe mai devreme sau mai târziu decât în ​​mod normal sau poate fi mai ușoară sau mai grea. Menstrua ta va deveni mai neregulată pe măsură ce intri în perimenopauză – asta este aproape un dat.



Acest lucru poate însemna sângerări mai ușoare sau mai grele decât în ​​trecut, mai multe zile de sângerare sau mai puține și cicluri mai lungi sau mai scurte. Atunci când nivelurile de estrogen sunt mai mari în comparație cu progesteronul, deseori duc la sângerări mai abundente în timpul menstruației, deoarece mucoasa uterului se scurge. O perioadă omisă poate provoca, de asemenea, acumularea mucoasei, ceea ce duce la sângerări mai abundente în următoarele câteva luni. Dacă te simți dezorientat de perimenopauză, există un motiv întemeiat. Cel mai probabil, ai trecut prin tiparele hormonale ale ciclului reproductiv încă de când erai adolescent. În fiecare lună, ovarele tale primesc un semnal de hormon foliculostimulant (FSH) de la glanda pituitară, care spune ovulelor imature din foliculii ovarieni să înceapă să crească.

Cât Durează Ciclurile Menstruale În Timpul Perimenopauzei?



Menopauza este atunci când o persoană desemnată femeie la naștere (AFAB) nu a avut menstruație în 12 luni. Vârsta medie pentru o femeie de a intra în menopauză este de 51 de ani. Sunteți considerată menopauză odată ce ați trecut cel puțin 12 luni fără menstruație sau sângerare. Uneori, fluctuațiile hormonale bruște vor duce la simptome ale menopauzei aleatorii sau neașteptate. Este posibil să găsiți HRT ciclică, care implică administrarea de estrogen în fiecare zi și adăugarea de progesteron o parte din timp, vă ajută să vă reglați ciclul și reduce sângerările abundente. HRT ar ușura, de asemenea, orice alte simptome de perimenopauză pe care le puteți întâmpina.

  • În timp ce menstruațiile abundente sunt un simptom comun al perimenopauzei, ele pot fi periculoase.
  • Dacă menstruația este mai ușoară, este mai probabil din cauza perimenopauzei.
  • Chiar și așa, practicienii din domeniul sănătății abordează cele două etape în moduri diferite și cu tratamente separate, din cauza diferenței de tipare hormonale în fiecare etapă.
  • S-ar putea să te întrebi dacă este ceva în neregulă cu tine, chiar dacă nimic din viața ta nu este greșit din punct de vedere tehnic.
  • Poate că ești mai capricios, având reacții mai mari la ceea ce ar trebui să fie mici conflicte.


În acest timp, perioadele menstruale vor sări deseori o lună și revin sau vor sări peste câteva luni și apoi vor începe din nou ciclurile lunare timp de câteva luni. De asemenea, menstruațiile tind să apară pe cicluri mai scurte în timpul perimenopauzei, așa că pot fi mai apropiate decât este obișnuit pentru tine.

Când Să Vă Vedeți Medicul



Scăderea estrogenului poate duce, de asemenea, la subțierea oaselor sau la modificarea nivelului de colesterol. Continuați să faceți controale regulate la furnizorul dumneavoastră de asistență medicală pentru a vă supraveghea sănătatea.

  • Corpul tău produce mai puțini hormoni care te ajută să ovulezi, astfel încât menstruația poate deveni neregulată.
  • Anovulația se datorează adesea dezechilibrelor hormonale și poate apărea în perioada perimenopauzei.
  • Ca urmare, sângerarea poate fi mai ușoară și poate dura mai puține zile.
  • Simptomele perimenopauzei, vârsta la care începe și cât durează vor varia între femei.


Dacă crampele și durerea continuă, discutați cu furnizorul de asistență medicală despre abordările hormonale ale tratamentului. Unele femei au antecedente medicale sau familiale care descurajează utilizarea hormonilor în perioada de perimenopauză. În timpul perimenopauzei, nivelurile de hormoni estrogen și progesteron fluctuează. Aceste modificări vă pot afecta ciclul, ducând la menstruații neregulate sau omise și multe altele.

Perimenopauza



Unele semne distinctive ale perimenopauzei, cum ar fi bufeurile, transpirațiile nocturne și schimbările de dispoziție, pot continua mult după ultima menstruație. Chiar și așa, practicienii din domeniul sănătății abordează cele două etape în moduri diferite și cu tratamente separate, din cauza diferenței de tipare hormonale în fiecare etapă. După fluctuațiile sălbatice ale nivelului de estrogen în timpul perimenopauzei, în anii de după ultima menstruație, estrogenul scade la un nivel mai constant, mai scăzut. Ciclul menstrual sau modificările menstruale sunt cele mai frecvente simptome ale perimenopauzei. Aceste modificări apar din cauza fluctuațiilor estrogenului și progesteronului, hormonii reproductivi feminini primari. Acești hormoni afectează ovulația (când ovarul eliberează un ou) și îngroșarea mucoasei uterine (uterului) care se scurge în timpul sângerării menstruale. Majoritatea persoanelor care au menstruație prezintă unele simptome care duc la menstruație.

  • În timpul perimenopauzei, nivelurile de estrogen, un hormon feminin cheie, încep să scadă.
  • Dacă vă aflați în această poziție, luați în considerare consultarea unui furnizor pentru a obține tratamentul de care aveți nevoie pentru a vă îmbunătăți calitatea vieții.
  • Cele patru faze ale ciclului menstrual includ menstruația, faza foliculară, ovulația și faza luteală.
  • Citiți mai departe pentru a afla elementele de bază ale sângerării de perimenopauză și cum să gestionați perioadele prelungite de perimenopauză.


Unele studii au descoperit că femeile care tind să fie mai sensibile la sindromul premenstrual (PMS) au, de asemenea, reacții mai puternice la modificările hormonale ale perimenopauzei. Informați medicul dumneavoastră despre orice simptome sau modificări, deoarece unele modificări de sănătate care par neconectate pot fi într-adevăr legate de hormonii dumneavoastră. Așa că merită să acordați atenție la orice pare ieșit din comun și să discutați cu practicantul dvs.

Spotting Între Perioade



Este foarte frecvent ca femeile aflate în perimenopauză să ia în greutate odată ce nivelul lor de estrogen începe să scadă. Menținerea unei diete sănătoase și exerciții fizice regulate pot ajuta la prevenirea creșterii în greutate în timpul tranziției la menopauză. Anumite schimbări ale stilului de viață, cum ar fi o dietă sănătoasă, exerciții ușoare și evitarea alimentelor sau activităților care declanșează bufeurile pot, de asemenea, ajuta. Menstruile neregulate sunt frecvente și normale în timpul perimenopauzei, dar alte afecțiuni pot provoca anomalii ale sângerării menstruale. Dacă oricare dintre următoarele situații se aplică în cazul dumneavoastră, consultați un furnizor de asistență medicală pentru a exclude alte cauze. Perioada de timp în care aveți simptome de perimenopauză poate varia între câteva luni și mulți ani.

  • Sângerarea postmenopauză este o sângerare vaginală care apare la un an sau mai mult după ultima menstruație.
  • Cel mai probabil, ai trecut prin tiparele hormonale ale ciclului reproductiv încă de când erai adolescent.
  • Sunt disponibile tratamente pentru a ajuta la ameliorarea acestor simptome.
  • Dacă aveți o schimbare persistentă de șapte zile sau mai mult în durata ciclului menstrual, este posibil să fiți în perimenopauză timpurie.

https://withcbd.co.uk